klik op knop voor diashow

 

Abu roash

Abu Roash ligt ongeveer 8 km ten noorden van de Giza. Bij Abu Roash (of Abu Rawash) ligt de meest noordelijke piramide van Egypte, de piramide van Djedefre uit de 4e dynastie. De piramide is nooit afgemaakt, maar deze had ongeveer even groot moeten worden als de piramiden in Dahshur. De koning heeft maar 8 jaar geregeerd en dat was waarschijnlijk te kort om de piramide af te maken.

De piramide is in 1839 ontdekt en verkeerde toen in redelijke staat. In de loop der jaren is de piramide in verval geraakt, doordat er veel stenen werden weggehaald voor de bouw van nieuwe gebouwen in de stad. Behalve de piramide van Djedefre is er in Abu Roash nog een kleine satelliet piramide en een uitgegraven gat, waar ooit een boot in heeft gezeten. Bij de piramide is een enorm kanaal van 49 m lang uitgegraven. Het diepste gedeelte is 20 m diep.
Er komen niet veel toeristen naar deze plaats.

Abu Roash - foto reportage helaas nog niet beschikbaar

Na een tijd zoeken is het ons niet gelukt de piramide van Abu Roash te vinden.
Het dorpje Abu Roash hebben we wel gevonden, maar niemand kon ons vertellen waar de piramide staat en dat terwijl we er praktisch langsgereden moeten zijn.

Abu Roash - onderweg naar Abu Roash     Abu Roash - onderweg naar Abu Roash     Abu Roash - onderweg naar Abu Roash; even tanken

Abu Roash - het dorp     Abu Roash - hier moet het ergens zijn     Abu Roash - hier moet het ergens zijn

 


klik op knop voor diashow/ swipe serie
Abu Roash - hier moet het ergens zijn
Abu Roash - hier moet het ergens zijn
Abu Roash - het dorp
Abu Roash - onderweg naar Abu Roash; even tanken
Abu Roash - onderweg naar Abu Roash
Abu Roash - onderweg naar Abu Roash
Abu Roash - foto reportage helaas nog niet beschikbaar