Louisiana

Louisiana ligt in aan de Golf van Mexico en is een vrij vlakke staat met veel bossen en wouden. Ongeveer 50% van de oppervlakte wordt ingenomen door de moerassen in het zuiden.
Louisiana heeft een oppervlakte van 112.826 km² en heeft ca. 4,5 miljoen inwoners.
Er staan vele mooie huizen en boerderijen in Louisiana, maar het ook opvallend dat veel mensen in een 'mobile home' of caravan wonen. Er staat overigens bijna altijd een mooie auto en een visboot op de oprit. Vissen is duidelijk volksvermaak nummer één.

De inkomsten komen uit olie en gas, maar ook landbouw is een grote inkomstenbron.
Louisiana wordt ook wel de 'Pelican State' genoemd en de pelikaan staat dan ook groot op de vlag afgebeeld.


Baton Rouge is sinds 1849 de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana; voordien was dat New Orleans. New Orleans is wel de grootste stad van Louisiana en heeft op New York na de belangrijkste haven van de Verenigde Staten. De belangrijkste rivier van de staat is de Mississippi River.

De belangrijkste toeristische trekpleister van Louisiana is New Orleans. Het bekendst is het oude stadscentrum - het French Quarter - waar veel jazzclubs zijn. Er is veel doen in en om de stad. Zo is een moerastoer te maken, een vaartocht over de Mississippi river en ook een toer langs de oude plantages is mogelijk. Helaas is New Orleans voor mij iets te toeristisch geworden.

In augustus 2005 kwam New Orleans vaak in het nieuws, doordat deze stad zwaar getroffen werd door de orkaan Katrina. Enkele dijken begaven het en het water stroomde naar de onder de zeespiegel liggende stad. Als gevolg hiervan stond zowat de gehele stad onder water.

Kaart van Louisiana

 

vlag van Louisiana      Mississippi

 


De Mississippi rivier in Baton Rouge
De vlag van Louisiana
De kaart van Louisiana