Florida

Florida ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en is vanwege het mooie weer ook wel bekend als "the Sunshine State". Florida trekt dan ook vele gepensioneerden, die er de winter doorbrengen. Florida is ook bekend bij de vakantieganger, vanwege de Disneyparken in Orlando, het Everglades National Park en de stranden van Miami. Ook spaceport 'Kennedy Space center' wordt door vele toeristen bezocht. Toerisme is een van de grootste inkomstenbronnen, maar ook landbouw en veehouderij zijn van groot belang. Jaarlijks bezoeken zo'n 100 miljoen mensen Florida.

De hoofdstad van Florida is het stadje Tallahassee, met zo'n 180.000 inwoners. Het stadje heeft, zoals bijna alle staten, een eigen mini versie van het Capitool. In Tallahasse is verder niet veel te beleven of te zien en het is dan ook eigenlijk geen bezoek waard.

Tallahasse

Florida heeft ca. 20 miljoen inwoners en is qua oppervlakte ruim vier keer zo groot als Nederland. In de zomerperiode wordt het land ook regelmatig getroffen door orkanen, die meestal via het Caribisch gebied naar Florida trekken. In de periode juni t/m oktober is de kans op een orkaan het grootst; snel vetrekken is in geval van een orkaan de meest verstandige optie.

 

Flag Florida Map Florida

 

 

 


Kaart van Florida (klik hierop voor grotere kaart)
Vlag van Florida
Tallahassee - Florida State Capitol