Washington DC

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Washington DC ligt in het oosten van de Verenigde Staten, ten zuiden van New York aan de Potomac Rivier. Het ligt omgeven door de staten Maryland en Virginia. De letters DC staat voor District of Columbia en het is de staat waarin Washington ligt. Columbia was oorspronkelijk ruit-vormig.
Maryland en Virginia gaven grond om het district en dus de hoofdstad aan te leggen. Het gedeelte wat door Virginia was geschonken werd later weer teruggeven.

Het ruitvormige district of Columbia - het gedeelte in Virginia (links onder) is later teruggeven

Washington DC is ontworpen door Majoor Pierre Charles L'Enfant omstreeks 1791. Het was de eerste Amerikaanse stad die gepland was voor een bepaald doel: de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het moest een mooie stad worden met brede straten en veel groen.

Het is inderdaad een mooie stad geworden, met veel mooie overheidsgebouwen en mooie parken. Erg bekend zijn het Witte Huis, het Capitool en het Pentagon. Verder zijn er veel monumenten en gedenkplaatsen in de stad, zoals het Washington monument en het Lincoln memorial. Er wonen ongeveer 600.000 mensen.

kaart     Vlag van Washington

  kaart