Egypte

Egypte is ruim 1 miljoen km2 groot (ruim 24x zo groot als Nederland) en grenst aan de westkant aan Libië, de zuidkant aan Soedan en de oostkant aan Israël. Een van de grootste problemen van Egypte is de overbevolking en de nog steeds aanhoudende bevolkingsgroei. Bijna de hele bevolking woont in de vruchtbare Nijlvallei, de noordelijke Nijldelta en de paar oases in de woestijnen. Dat betekent dus dat er ongeveer 70 miljoen mensen wonen op een oppervlakte, die nauwelijks groter is dan Nederland. Dit komt omdat bijna 93% van het land bestaat uit bijna onbewoonbare woestijnen. Van de 70 miljoen inwoners wonen er ongeveer 15 miljoen (bijna net zoveel als heel Nederland) in Cairo.

Het grootste deel van de Egyptenaren (90%) is moslim. Daarnaast zijn er nog ongeveer 5 miljoen Kopten (7%) die rechtstreeks afstammen van de faraonische bewoners en zij zijn christen.

Egypte heeft heel erg veel oudheden en Cairo heeft daar dan ook zijn deel van. Bekend zijn de piramiden van Gizeh, de sfinx en het Egyptisch museum. Minder bekend zijn de Citadel en de souk.

Egypte - klik hier voor een andere kaart 

   

Vlag van Egypte

 

 


Vlag van Egypte
Egypte - klik hier voor een andere kaart