Kuwait

Kuwait (in het Nederlands Koeweit) is een klein land aan de noordwest kant van de Arabische golf. Het land grenst aan Saudi Arabie en Iraq

De landkaart van de Verenigde Arabische Emiraten

 Het land is 17.820 km2 groot en heeft dus 0,4 keer de grootte van Nederland. Het land bestaat bijna uitsluitend uit woestijn en er zijn geen rivieren of meren. Het land heeft een landklimaat, met koele winters en extreem warme zomers. In de zomer lopen de temperaturen vaak op tot zo'n 57 oC. In de zomer kom je dus ook niet graag buiten. Overigens wordt het officieel nooit warmer dan 45 oC; als het warmer zou zijn, dan mogen de arbeiders niet meer werken!
Er wonen ongeveer 2,4 miljoen mensen, waarvan slechts 750.000 mensen tot de originele bevolking behoren.

Kuwait heeft een enorme olievoorraad. Met de huidige productie van 2,4 miljoen vaten per dag, heeft men nog voor de komende 100 jaar voorraad.
Op dit moment staat Kuwait op de 3e plaats m.b.t. de olieproductie in de OPEC, na Saoedi-Arabië en Iran.
De uitvoer van olie- en petrochemische producten zijn, naast de uitvoer van vis, de enige inkomstenbronnen voor Kuwait.

De economische activiteiten zijn voor het grootste deel in handen van de overheid. Er wordt over privatisering gepraat, maar dit komt zeer traag van de grond.  Ongeveer 95% van de Koeweitse actieve bevolking werkt in zwaar overbemande overheidsbedrijven, zodat privatisering op veel weerstand stuit.
Buiten de staatsbedrijven, draait de economie haast uitsluitend op buitenlanders. Vooral Indiërs, Egyptenaren, Libanezen, Pakistani, Palestijnen,  Sri Lankezen en Filippijnen houden de economie draaiend.

Kuwait heeft op toeristisch gebied niets tot weinig te bieden en je komt er dan ook geen toerist tegen.

 

De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten

 


De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten
De landkaart van de Verenigde Arabische Emiraten