United Kingdom

Het Verenigd Koninkrijk, officieel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, is een map UKeuropees land met ongeveer 63,7 miljoen inwoners. Het ligt tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan en heeft een oppervlakte van 242.500 km², ofwel bijna zes keer de oppervlakte van Nederland.

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier gebieden:

 • Engeland met 53.012.500 inwoners:
  Engeland bestaat voornamelijk uit lage heuvels en vlakten. Sommige delen, als het Lake District, Yorkshire Dales, Dartmore en Cotswold zijn wat meer bergachtig.

 • Schotland met 5.313.500 inwoners
  Schotland bestaat uit drie verschillende gebieden: de eilanden, het laagland en het hoogland. Schotland heeft maar liefst 790 eilanden, die voornamelijk ten noorden en ten westen liggen.
  Het laagland is van vulkanische oorsprong, terwijl het hoogland een bergachtig karakter heeft.

 • Wales met 3.063.500 inwoners
  Wales is voor een groot gedeelte bergachtig, waaronder de Brecon Beacons, Cambrian Mountains en Snowdonia. In Snowdonia zijn de hoogste bergen te vinden, waaronder de 1085 meter hoge Snowdon.

 • Noord-Ierland met 1.838.000 inwoners
  Noord Ierland lijkt erg op de rest van Ierland. Het kent lage gebieden, maar er zijn ook indrukwekkende hoge gebieden, zoals de Sperrin Mountains, de Mourne Mountains en het Antrim Plateau.

De eerste drie, Engeland, Schotland en Wales, vormen samen het eiland Groot-Brittannië. Noord-Ierland is het noordoostelijk deel van het Ierse eiland.Flag UK

In het Verenigd Koninkrijk kan betaald worden met de Britse Pond, maar Schotland en Noord Ierland hebben ook hun eigen geld: de Noord Ierse pond en de Schotse pond. Deze hebben overigens dezelfde waarde als de Britse pond.
In het Verenigd Koninkrijk wordt naast Engels ook Schots (Schotland), Welsh (Wales), Cornisch (Cornwall) en Iers (Noord Ierland) gesproken.

Er zijn vele oudheden te bewonderen, waaronder vele kastelen en forten, maar ook wat meer misterieuze oudheden, zoals Stonehenge.

 

 

Schotland

Schotland (op de motorfiets)

Wales
Wales
Forest of Bowland
Noord Engeland
Lands End
Zuid Engeland