Nizwa

Nizwa is een mooi stadje op zo'n kleine 200 kilometer van Muscat. Het stadje heeft mooi gerestaureerd fort en ook een souk. In de buurt van Nizwa is erg veel te doen. Wij hebben er het Jabrin Castle bezocht, een van de mooiste kastelen van Oman. Ook het plaatsje Misfah is een bezoek waard. Het iskaart van Nizwa en omgeving een oud dorpje dat tegen een berg gebouwd is, met smalle steegjes en oude huisjes. Veel van dit soort dorpjes zijn, vanwege de ongemakkelijke ligging tegen een berg, in het verleden verlaten, maar Misfah is nog geheel bewoond.

Het is ook de moeite waard om naar Jabal Shams te rijden. Deze tocht kan je het beste met een terreinauto maken, omdat het grootste gedeelte gereden moet worden over een onverharde weg. Uiteindelijk kom je op een hoogte van ruim 2000 meter, waar je een prachtig uitzicht hebt over het landschap. Het uitzicht over de Grand Canyon van Oman is schitterend.

Rond Nizwa zijn nog legio andere dingen te zien en te doen, zoals een wandeling door de Hoti Caves naar een ondergronds meer (helaas gesloten) of een ritje naar het Saiq plateau, hoog in de bergen.

In Nizwa zijn een aantal hotels, waarvan het Nizwa hotel de mooiste is. Het is een schitterend hotel met een prachtig zwembad en een overnachting kost slechts zo'n € 50 per nacht, inclusief ontbijt.

 

Nizwa

Nizwa

 

Jabrin kasteel

Jabrin castle

 
Jabal shams

Jabal Shams

 
Misfah
Misfah
 

Oud dorp

Oud dorp

 
Nizwa hotel
Nizwa hotel

 


kaart van Nizwa en omgeving
Nizwa hotel
Oud dorp
Misfah
Jabal shams
Jabrin kasteel
Nizwa