Kaapstad en omgeving

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck. Het was een handelspost van de Vereenigde Oostindische Compagnie en het is de oudste Europese vestiging van het land. In Kaapstad werden de schepen van de VOC bevoorraad en hiervoor werd een fort gebouwd en werden er tuinen aangelegd voor het verbouwen van fruit en groenten. Het was lang de hoofdstad van de Nederlandse Kaapkolonie.
Aan het einde van de achttiende eeuw ging de VOC failliet. In 1806 werden Kaapstad en de Kaapkolonie dan ook veroverd door de Britten. In de stad kom je dan ook Nederlandse en Britse invloeden tegen.

Op de achtergrond zie je meestal de Tafelberg, dat wil zeggen als de top niet in de bewolking zit. Je kan de Tafelberg beklimmen, maar het is ook mogelijk om met een 1244 meter lange kabelbaan naar boven te gaan.
Voor de kust van Kaapstad ligt het Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

Rond Kaapstad liggen veel wijngebieden, zoals het gebied rond Stellenbosch. Ook zijn er mooie plaatsjes, zoals de kustplaats Hermanus. Dit plaatsje is ook bekend vanwege de walvissen die hier dicht aan de kust komen. Zo'n half uur rijden ten oosten van Hermanus, ligt de Gans Baai. Deze baai is bekend vanwege de grote hoeveelheid Witte Haaien ofwel "The great white shark".

Kaapstad is tegenwoordig de hoofdstad van Zuid-Afrika en er wonen meer dan twee miljoen mensen.

De kaart van omgeving Kaapstad - klik hierop voor grotere kaart

De kaart van Zuid Afrika

 


De kaart van Zuid Afrika
De kaart van omgeving Kaapstad - klik hierop voor grotere kaart