Appalachia

De Appalachian Mountains, of de Appalachen, is een bergrug die zich uitstrekt van New Foundland tot Alabama in het zuiden van de Verenigde Staten.Appalachen klein

Deze bergketen is zo'n 2400 km lang en er zijn slechts een paar bergen die boven de 2000 meter uitkomen.

Het is een schitterend gebied, met veel mooie landschappen en er leven veel dieren in het wild. Beren en reeën worden veel gezien, zelfs op of net langs de wegen.
Je hebt constant het idee dat je door een ansichtkaart rijdt ... prachtig.

 

 

 

 

Het zuidelijk gedeelte van de Appalachen wordt ook wel Appalachia genoemd. Appalachia is geen echte streek, maar een cultureel samenwerkingsverband tussen een aantal staten. De naam is afkomstig van de Appalachian Mountains (Nederlands: de Appalachen). De regio omvat staten als Virginia, West Virginia, North en South Carolina, Georgia  en Tennessee. Appalachia

De rode lijn geeft het gebied  aan van de Zuidelijke Appalachen en is het gebied dat bezocht werd in 2013.

De route liep van Washington naar Strasburg en vandaar uit naar het Zuiden. Het eerste natuurgebied wat je tegenkomt is het Shenandoah National Park.

Aan de zuidkant van het park rij je de Blue Ridge Parkway op, een weg van 469 mijl (755 km) lang. Deze weg loopt niet door dorpen of andere bebouwde gebieden; het is 755 km natuur met de mooiste uitzichten.
Halverwege de Blue Ridge Parkway ligt Blowing Rock, een uitstekende plek om te overnachten.

De Blue Ridge Parkway eindigt in Cherokee, bekend van de indianen. 
Vanuit dit dorp kan je langs de zuidkant langs de Great Smoky Mountains rijden en aan het meest westelijke gedeelte van deze route ligt 'the tail of the dragon'. Dit is een zeer bochtig weggetje van 11 mijl (18 km) lang en met 318 bochten. Op dit weggetje rijden, vooral in het weekend, vele motoren.

Halverwege de noordkant van de Smoky Mountains ligt het toeristische plaatsje Gatlinburg en daar net boven Pigeon Forge.
De route loopt dan verder langs de grens met Tennessee en loopt dan wederom langs het mooie plaatsje Blowing Rock, een ideale pleisterplaats.

Vandaar uit liep de route door West Virginia, dat in schril contrast staat met andere bezochte gebieden. Het is duidelijk armer en er zijn vele kolenmijnen. De natuur is overigens overweldigend.
Graag hadden we verder door West Virginia gereden, maar alle hotels waren volgeboekt vanwege de herfstkleuren van de 'Indian Summer'.
De route werd daarom verlegd naar Washington, een schitterende stad met vele monumenten en musea. Uitgerekend deze waren gesloten vanwege de 'shut down' van de overheid.

West Virginia

 


Een dorpje in West Viginia - duidelijk een wat armer gedeelte van de Verenigde Staten
Het bezochte gebied - klik op deze kaart voor een kaart met de volledige route
De Appalachen - klik op deze kaart voor een gedetaileerde kaart