Daytona Beach

Daytona Beach is een stad aan de oostkust van Florida, met ca. 62.000 inwoners. Het centrum van de stad ligt niet direct aan de kust, maar aan de overkant van de Halifax River ligt Daytona Beach Shores, met bekende stranden van Daytona Beach. Van 1902 tot 1959 werd op de stranden veel geracet met auto's en er zijn vele snelheidsrecords gevestigd. Na de tweede wereldoorlog werd het racen steeds gevaarlijker, vanwege de hoge snelheden en het vele publiek dat er op af kwam. In 1959 werden de races daarom verplaatst naar de International Speedway, een circuit aan de rand van Daytona Beach. Racen is op het strand niet meer toegestaan, maar is het op delen van het strand nog steeds toegestaan om met de auto het strand op te gaan. De snelheidslimiet is echter 10 mijl per uur.

Er zijn een aantal bekenden evenementen, die zich allemaal in februari en maart afspelen. Het begint met de Daytona 500, een race op de International Speedway over een lengte van 500 mijl (805 km). Daarna is het tijd voor de "Spring Break", een tijd waarin de jeugd het voorjaar viert op de stranden van Daytona. In maart wordt de Daytona Bike week gehouden en vele duizenden motorrijders nemen dan bezit van Daytona. In het weekend zijn er vaak autoshows in de straten van Daytona, waarbij de trotse bezitters hun typisch amerikaanse auto's aan het publiek tonen. Dit is vaak spectaculair, want er staan naast historische auto's ook echte race en dragrace auto's tentoongesteld. Al deze auto's rijden ook gewoon door de straten van Daytona Beach.

Vanuit Daytona Beach is een bezoek te brengen aan de Ponce de Leon Inlet Lighthouse, een vuurturen net ten zuiden van Daytona Beach Shores. Het Kennedy Space Center ligt op ruim een uur rijden en kan dus makkelijk worden bezocht.

 

Daytona Beach    Daytona Beach    Daytona Beach

Daytona Beach    Daytona Beach    Daytona Beach

 

 
Daytona Beach - auto op het strand
Daytona - the beach
Daytona International Speedway
Daytona Speedway
Ponce de Leon Inlet Lighthouse
Ponce de Leon Inlet Lighthouse
Daytona Beach - autoshow
Daytona Beach - "parking lot" car show
Daytona Bikeweek
Daytona Beach - Bike Week

 

 

 

 


Klik op deze knop voor een diashow
Daytona Beach - zonsopkomst aan het strand
Daytona Beach - zonsopkomst aan het strand
Daytona Beach - zonsopkomst aan het strand
Daytona Beach - het strand
Daytona Beach - het strand
Daytona Beach - het strand