Tourist information Canada

De overal aanwezige "tourist information" kan geen informatie vertrekken, anders dan informatie over allerlei commerciele activiteiten. Zo kan de "tourist information" in bijv. Quebec City of Halifax niet aangeven wat de bezienswaardigheden in de stad zijn; ze kunnen wel vertellen welke begeleide toertjes je kan mTourist infoaken of welke 'Hop-on Hop-off' bussen er rijden. Een plattegrond van de stad, met daarop de bezienswaardigheden, is niet aanwezig.

Ook op internet is het moeilijk om informatie over Canada te vinden. Goed geinformeerd op stap gaan is echter een noodzakelijkheid en dat vergt veel zoekwerk vooraf. Ook zijn er veel reisgidsen te koop, maar ook in de vier door mij aangeschafte reisgidsen was uiteindelijk niet veel informatie te vinden. Er is veel algemene informatie, maar uiteindelijk ontbreekt de specifieke informatie.

In diverse provincies van Canada zijn toeristische routes uitgezet. De ene provincie heeft dat wat beter voor elkaar dan de andere.

In bijv. Nova Scotia is het slecht gesteld met deze toeristische routes.
Zo is er bijvoorbeeld een "lighthouse route", maar al je deze volgt kom je geen vuurtoren tegen. Als je dan bij de "tourist information" langs deze route gaat vragen naar informatie, dan weten ze te vertellen dat de meeste vuurtorens zijn afgebroken. Deze vraag ook aan een politieagent gesteld tijdens een verkeerscontrole. Zijn uitleg was: op de lighthouse route kom je niet noodzakelijkerwijs vuurtorens tegen. De waarheid is dat er veel vuurtorens langs de kust staan, heel erg veel - maar waar?


TIP: bereid je dus goed voor, want van de "tourist information" en de reisgidsen hoef je niet veel te verwachten.

Vuurtoren bij Peggys Cove

 

 


De vuurtoren bij Peggy's Cove - deze bekendste vuurtoren van Canada ligt niet direkt aan de "Lighthouseroute"; je rijdt er zo voorbij als je het niet weet
Bord met vraagteken - het bord van de Canadese "tourist information"
De landkaart van Quebec